divendres, 2 de gener del 2009

¿Paterna, bressol de la nova civilització?


Situats a la vora del Túria i afavorits per un clima dels més idonis del planeta, els paternians sembla que van al capdavant pel que fa a la convivència entre humans i altres espècies. Paterna, a l'Horta de València, podria ser el bressol de l'eradicació de l'especisme, terme aplicat a la discriminació basada en la diferència de l'espècie animal. Els humans som del tot especistes, la possessió de la consciència ens fa sentir els amos del planeta, superiors a qualsevol altra espècie.

A Paterna, però, dos fets poden posar de relleu un pols de canvi en la humanitat. D'una banda l'Ajuntament ha fet una enquesta popular per consultar si els ciutadans volen restablir els festejos taurins, derogant, així, una ordenança municipal del 2007 que prohibeix els animals en espectacles. El 68% dels paternians ha dit No, un tant per cent no prou elevat però sí esperançador. Segurament si es fes l'enquesta a nivell mundial el percentatge seria semblant; en el millor dels casos Paterna és extrapolable.

D'altra banda, des d'un barri paternià s'ha proposat fer proves d'ADN a tots els gossos del poble per tenir-los enregistrats i multar els amos si es detecta un excrement amb la mateixa cadena a la via pública -normativa que ja han aplicat a Petah Tikva, al nordest de Tel Aviv. Primer caldria, doncs, analitzar l'ADN dels gossos i després comparar-lo amb l'ADN de la dejecció. Carrers nets i gossos adeneïtzats.

En abmdues qüestions, braus i cans, s'acosta la condició de les bèsties a la humana. No festejaràs perseguit per animals ni es permetrà que ensopeguis amb les seves defecacions. Passets civilitzats a Paterna, a la riba del Túria, igual que Mesopotàmia era a les ribes del Tigris i l'Eufrates, però aquesta vegada el nom ja dóna pistes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada